PC/Mac-ordning for elever 2019/20

PC/Mac-ordning elever

Fylkestinget har vedtatt at alle elever som går på offentlige videregående skoler i Rogaland fylkeskommune(RFK) skal bruke bærbar datamaskin i læringsarbeidet sitt.

For mer informasjon om de ulike tilbudene kan du klikke deg inn her på  elevportalen.  (Oppdatert info med mulighet for bestilling kommer i midten av juni)

Elever i Vg1 som kjøper datamaskin på fylket sin rammeavtale subsidieres av RFK. Dette tilbudet gjelder bare elever som går i Vg1 og kan bare benyttes en gang. Tilbudet gjelder bare elever som går i offentlige videregående skoler i Rogaland. Ved bestilling kan man velge engangsbetaling eller avbetaling med årlige avdrag over 3 år. Grunnmodellen som tilbys har tilstrekkelig kapasitet og er avansert nok til at den oppfyller kravene til de arbeidsoppgavene som skal utføres i alle fag og for alle programområder.

Har du lese og skrivevansker er det anbefalt å ha pc

Ellers vil valget av hvilken linje du skal gå på og hvilken programvare som skal brukes avgjøre valget ditt:

1. Elektrofag og Teknikk- og industriell produksjon
    Elever på elektrofag og TIP må ha PC. Dersom elever som skal gå disse studieretninger likevel velger å kjøpe MAC må de installere windows på maskinen.
  2. Idrettsfag - valgfritt om eleven ønsker MAC eller PC
  3. Studiespesialisering - valgfritt om eleven ønsker MAC eller PC