Utskrift

På Sola vgs benytter vi en løsning som heter Gespage for utskrift. Dette er en web-basert løsning som ikke krever noen form for installasjon av skrivere på PC'en. Den er kombinert med FollowMe, som  gjør at en kan hente utskriften på den nærmeste skriveren. På hovedskolen er det to steder en kan hente utskriften, enten ved biblioteket i 1. etasje eller helt nord i 2. etasje inn i gangen til Rom 214. På flylinjen på Sola Sjø er det en printer som står i gangen i 1. etasje.

Ved printerne henger det et tablå der en kan skrive inn brukernavn/passord for å få ut utskriften. Der henger det også en kort veiledning. Det er mulig å benytte Kolumbus-kortet (for elever på flylinjen kan en også benytte elevkortet) for å autentisere seg ved printeren. Da trekkes kortet på høyre side av tablået, så skrives brukernavn/passord inn. Neste gang kortet trekkes blir en automatisk autentisert. Hvis noen ikke har slike kort kan en kjøpe en brikke hos systemansvarlig på skolen.

Gespage-løsningen takler et ganske stort utvalg formater, men det sikreste er alltid å skrive ut dokumentet som PDF.

 

Hurtigveiledning for utskrift

  1. Gå inn på: https://utskrift.rogfk.no/
  2. Logg inn med FEIDE-brukeren din
  3. Klikk på fanen “Mine dokumenter”
  4. Klikk på “Last opp et nytt dokument eller bilde”. Vi anbefaler å skrive ut pdf-format.
  5. I neste bilde velger du skriveren “FollowMe_BW” for s/h utskrift eller "FollowMe_Color" for fargeutskrift. Merk at tosidig er standard, under valget "Duplex". Velg evt "Nei" for utskrift uten tosidig.

Gå til skriveren og logg inn med FEIDE-brukeren din

IMG_9201
Del denne artikkelen på: